Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител връчи почетното отличие „Неофит Рилски” на русенски преподавател

вторник 24 май 2011

 

В Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, областният управител Пламен Стоилов връчи почетното отличие „Неофит Рилски” на Дарина Неделчева – начален учител в ОУ „Иван Вазов” – Русе. Г-жа Неделчева получи грамотата от името на образователния министър Сергей Игнатов за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

В приветствието си пред преподавателите, учениците, родителите и гостите на празника по повод 24 май в двора на ОУ „Иван Вазов”, областният управител като бивш възпитаник на училището, припомни имената на негови преподаватели. Г-н Стоилов отправи благодарност и изрази признателност към всички бивши и настоящи учители, призова учениците да следват пътя на Светите братя Кирил и Методий, а на родителите пожела да продължат да са съпричастни към усилията на преподавателите за възпитанието и образованието на техните деца.

По време на училищния празник бяха връчени и традиционните Вазовски награди. За преподавател на учебната 2010-2011 г. на училището беше обявена Татяна Петрова – начален учител. Тя беше отличена за съществен принос при подготовката и организирането на училищни тържества и празници, за активна работа в училищното настоятелство, висок професионализъм и отговорност. Наред с традиционната статуетка, тя получи и парична награда от училищното настоятелство.

Четири бяха номинациите за Вазовска награда сред учениците. Отличието получи Йоана Иларионова от VII „в” клас за отличен успех и за изяви в различни области.

За пъви път тази година беше връчена и нова награда, учредена от Педагогическия съвет – Вазовско отличие за изявен ученик от начален етап. Над 60 възпитаници на училището са заели призови места в национални, регионални и градски състезания. За наградата бяха номинирани 2 ученички – Кристина Стамболийска от IV„г” клас и и Никол Иванова от IV„а” клас. Отличието грабна Никол Иванова за постиженията си в надпревари по математика, български език, информационни технологии, с отличен успех и активно участие в училищния живот.

Предметни награди получиха и други възпитаници на училището от начален етап, с отлични резултати в учебния процес.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design