Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител Стефко Бурджиев разпореди активно наблюдение на р.Янтра в общините Бяла и Ценово

събота 25 февруари 2012

Активно наблюдение и подаване на всеки 6 часа на актуална информация за състоянието на р.Янтра в общините Бяла и Ценово разпореди днес областният управител Стефко Бурджиев. Губернаторът и народният педставител Пламен Нунев огледаха на място критичния участък на реката в района на с.Долна Студена, предвид получения преди броени дни от там сигнал за опасност от наводнения при активно снеготопене. Те лично се запознаха със състоянието на дигите и на коритото на реката в отстоянието от моста на селото до помпената станция на „Напоителни ситеми” ЕАД.

Според г-н Бурджиев, на този етап няма място за притеснение. Въпреки това, той е разпоредил дежурните да следят активно за ситуацията и да докладват за нея по-често в Областния оперативен комуникационно-информационен център.

Поради започналото активното снеготопене, още вчера областният управител Стефко Бурджиев издаде заповед, с която отменя обявените на 2 февруари във връзка с ледохода извънредни обстоятелства по река Дунав. Заповедта е изпратена на Дирекция „Морска администрация”, която има ангажимента да информира за нея всички корабни и пристанищни оператори. 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design