Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител Стефко Бурджиев и неговите заместници уважиха патронния празник на МГ „Баба Тонка”

четвъртък 22 март 2012

 

Областният управител Стефко Бурджиев и неговите заместници Веско Маринов и Петър Даскалов /възпитаник на гимназията/ присъстваха днес на Тържествения педагогически съвет, посветен на патронния празник на МГ „Баба Тонка”. Сред официалните гости на празника бяха и представители на РИО на МОМН, на Дирекция „Култура и образование” на Община Русе, на общинския отдел „Образование”, бивши преподаватели и възпитаници.

               Г-н Бурджиев връчи на директора на училището г-н Митко Кунчев поздравителен адрес. В него той подчертава, че дългогодишната история на училището, неизменно го поставя сред пионерите на светското образование в Русе.„И днес, МГ „Баба Тонка” е запазена марка за съхранени традиции и високи критерии в обучението! Доказателство за това са неоспоримите постижения и отличия на възпитаниците на училището както на национални, така и на международни олимпиади и надпревари”, се казва още в поздравителния адрес.

               Слово за патронния празник на училището произнесе преподавателката по математика Боряна Куюмджиева. Вместо предварително подготвеното слово, в което г-н Кунчев е възнамерявал да запознае присъстващите с историята на училището и с постиженията на неговите възпитаници, той избра да представи един успял възпитаник на гимназията. Това е Борис Ковачев от випуск 1978 г. Той е получил наградата „Изобретател на годината” от Вирджинския университет, затова че е създал изкуствен модел на панкреас, който удължава живота на болните от тежки форми на диабет.

          Тържеството приключи с раздаване на грамоти и предметни награди на възпитаници на училището, изявили се в национални и международни надпревари в различни областиматематика, физика, английски и френски език, бадминтон, изобразително изкуство, спортни танци и други.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design