Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МАЛКИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

сряда 03 април 2019

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се срещна с председателя на Националната организация „Малки български хора“ инж. Светослав Чернев.

Двамата обсъдиха детайли относно провеждането на регионална среща за информиране и представяне на възможностите на малките хора и ролята им в обществото и съответно развиване на сътрудничеството и партньорството с местната власт на територията на областта.

Сред темите, които ще бъдат дискутирани по време на форума, който ще се проведе на 22-ри април в сградата на Областна администрация Русе, са осигуряването на достъпна среда, трудовата заетост, както и включването на малките хора в спортни, туристически и културни дейности. Също така ще  бъде представен и новоизградения Център по въпросите на малките хора в България, който е единствен на Балканския полуостров и трети в Европа. Центърът, който се намира в София, е реализиран в рамките на европейски проект и в него се предоставят комплекс от социални услуги, рехабилитация, насочване към компетентни институции, както и временно настаняване.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design