Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител Пламен Стоилов се срещна с Изпълнителния директор на „Топлофикация – Русе” ЕАД

петък 03 юни 2011

 

Днес, 03.06.2011 г., Областният управител на Русе Пламен Стоилов се срещна с Изпълнителния директор на „Топлофикация – Русе” ЕАД г-н Андрей Николаев по повод информацията в медиите за предстоящо повишаване цената на топлинната енергия.

В рамките на срещата г-н Николаев подчерта, че исканото повишение на цената на топлинната енергия от „Топлофикация – Русе” ЕАД е около 10 %, което се обосновава с разходите и инвестициите на дружеството. Изпълнителният директор допълни, че ясно съзнава, че по-висок процент увеличение би бил непосилен за гражданите в условията на икономически затруднения и не би се постигнала необходимата събираемост.

17-те процента увеличение, което се цитира в общественото пространство, е предложение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, отбеляза г-н Николаев. Той допълни, че в предвидените последващи работни срещи и разговори с ДКЕВР очаква да бъде постигната договореност, която да е във взаимен интерес както на държавата и дружеството, така и на гражданите на Русе.

 Областният управител подчерта, че е инициирал срещата с оглед защита интересите на русенци, не с цел да се меси в политиката на дружеството. Той също изрази увереност, че в предстоящите работни срещи ще се избере последващ вариант на действия, които са в интерес на всички заинтересовани страни. 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design