Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител Пламен Стоилов поздрави председателя на ВАС Даниела Доковска

събота 04 юни 2011

 

Поздравителен адрес от областния управител Пламен Стоилов, по повод Тържествената национална конференция на българската адвокатура днес в Русе получи председателят на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска. Адресът й беше връчен от началника на отдел ПНО в Областна администрация – Русе Велина Кьосева.

Поводите за организирания от ВАС форум са 135 години от процеса срещу Ботевите четници и 110-та годишнина от смъртта на техния защитник Илия Цанов. На конференцияата присъстваха окръжният прокурор на Русе Огнян Басарболиев, представители на Административен съд – Русе, председателят на Русенската адвокатска колегия Георги Янков, юристи, историци и журналисти.

Основният доклад бешеизнесен от Даниела Доковска. По време на конференцията бешеоткрита изложба и беше представена книга на Веселина Антонова, изготвени по поръчка на ВАС. Състоя сеипрожекция  на филма "Служебен защитник", посветени на живота и делото на Илия Цанов.

Форумът приключи със шествие до Историческия музей. То беше съпроводено от Общинския духов оркестър. В него се включиха адвокати и представители на съдебната система в Русе. Шествието завърши с откриването на барелеф на Илия Цановна фасадата на Регионалния исторически музей. Поставени бяха венци и цветя.

 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design