Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител Пламен Стоилов откри ХIII-то изложение на земеделска и автомобилна техника в РУ

четвъртък 19 май 2011

 

Областният управител Пламен Стоилов откри днес XIII-то Изложение на земеделска и автомобилна техника в Русенския университет. На официалната церемония пред новия корпус на университета присъстваха посланикът на Китай Н. Пр. г-н Гуо Йеджоу, доц. Георги Костов - зам.-министър на Министерството на земеделието и храните, народния представител от ГЕРБ  Пламен Нунев, областните управители на Русе и Разград господата Пламен Стоилов и д-р Валентин Василев, кметове на общини и населени места в Област Русе, общински ръководители от Русе и Североизточна България, директори на държавни структури, свързани с Министерството на земеделието и храните.

При разглеждане на експонатите особено внимание бе отделено на екологията. Г-н Нунев седна зад волана на малък автомобил, задвижван с  фотоволтаичен панел и акумулатор. Сред атракциите на изложението са и казаните за ракия, където посланикът на Китай опита домашно приготвена високоградусова напитка.

         23 германски фирми пристигнаха за 13-то издание на Изложението на земеделска и автомобилна техника в Русенския университет. Те показват авангардни технологии за пречистване на почви и води, екологична техника и възобновяеми енергийни източници. Организаторите са им предоставили халето на Аграрно-индустриалния факултет, както и специална зала за презентации към него.

Производители от сферата на екологията и опазването на околната среда участват за първа година в университетския форум. Изложители на електронна, компютърна, телекомуникационна и осветителна техника също се представят за първи път. Техните експонати оформят самостоятелна алея от павилиони. Нови участници на Изложението са и производители на заваръчна и наваръчна техника. Откроява се ясна тенденция форумът на Русенския университет чувствително да разширява спектъра си.

Още в първите часове след откриването на форума бе прерязана лентата на ново „Студио за графичен дизайн и реклама”, създадено по научен проект на катедра „Промишлен дизайн”. „Студиото е сбъдната мечта на катедра „Промишлен дизайн”, казва нейният ръководител доц. Цветомир Конов. университет.

Днес Русенският университет беше домакин и на Заседание на Българо-румънската комисия по земеделие. В него се включиха близо 20 специалисти от Румъния.

 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design