Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев произнесе слово по случай 3-ти март

неделя 03 март 2013

Днес пред Паметника на свободата в Русе Областният управител на област Русе Стефко Бурджиев произнесе тържествено слово по случай 3 мартНационалния празник на България. Честването отбеляза 135 години от Освобождението на България.

В обръщението си Бурджиев припомни участието и помощта на русенци в четите по време на Освободителната руско-турска война 1877-1878 г. и подчерта значението на Русчушкия отряд, водил едни от най-важните военни действия в районите на Бяла, Обретеник, Две Могили, Широково, Кацелово, Горско Абланово, Мечка и Тръстеник.

„Днес не е просто национален празник. Днес е време за размисъл и равносметка. Днес не само почитаме жертвите, но и отново преосмисляме свободата като ценност и символ на достойнството ни като народ….”, каза още областният управител.

Месемврийският епископ Яков и духовници от русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за падналите за освобождението на България и благодарствен молебен за отвоюваната свобода. Епископ Яков благослови Русе, след което честването завърши с полагане на венци и цветя.  

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design