Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ КОМЕНТИРА ПРЕДСТОЯЩИТЕ МЕРКИ ЗА СПРАВЯНЕ С НАТОВАРЕНОСТТА НА ГКПП „ДУНАВ МОСТ“

сряда 03 април 2019

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров коментира пред Българската национална телевизия мерките, които предстоят да бъдат предприети за справяне с натовареността на ГКПП „Дунав мост“ по повод стартиралата петиция с искане за въвеждане на промени в организацията на движението на граничния пункт както от българска, така и от румънска страна, за да се облекчи трафикът.

Той посочи, че до няколко седмици ще бъде пуснато в експлоатация новото трасе при граничния пункт между Русе и Гюргево, чрез което броят на гишетата за обработка на документи на леки и тежкотоварни автомобили ще бъде удвоен. Към момента при влизане в България работят по две гишета за леки и тежкотоварни автомобили, а след откриването на новото трасе те ще станат общо осем. За съжаление това ще облекчи единствено трафика от Румъния насам, но излизането от България ще продължи да бъде затруднено, като причините са както в капацитета на Дунав мост, тъй като няма възможност да бъдат пропускани всички автомобили, преминаващи през съоръжението, защото то е строено през 50-те години на миналия век и е предвидено за много по-малък поток от моторни превозни средства, така и в румънската страна, където поради законови изисквания не могат да се предприемат мерки за по-бърза документна обработка на влизащите в северната ни съседка автомобили. Именно поради това единствената възможност за справяне с така създалата се обстановка е изграждането на втори мост между Русе и Гюргево – кауза, за която от встъпването си в длъжност като областен управител г-н Григоров и екипът му работят, имайки подкрепата на всички представители на местната и държавна власт.

До края на седмицата областният управител ще проведе срещи и с останалите институции от Русе и региона, на които да бъдат обсъдени възможни мерки за намаляване на задръстванията в района и облекчаване на трафика. Очаква се и откриването на нови паркоместа на територията на Митницата, където ще бъдат създадени условия тежкотоварните автомобили да изчакват, докато преминат границата.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design