Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител извърши внезапна проверка на дома за деца в Брестовица

четвъртък 08 март 2012

 

Изненадваща проверка в ДДЛРГ „Св. Иван Рилски” в село Брестовица направи в късния следобед вчера областният управител Стефко Бурджиев. Както заяви по време на предходното си посещение в социалното заведение на 1-ви февруари, областният управител ще бъде чест гост на детския дом.

Поводът за проверката е желанието на г-н Бурджиевда се запознае лично със ситуацията в дома, след сигнала за малтретираното дете от социалното заведение от възпитател. Беше констатиран напредък на ремонтните работи в част от стаите на дома. Установено беше, че ремонтът върви по график, като началният етап е приключил и остават само довършителни дейности. В дома е монтиран климатик и се предвижда инсталация на компютри с достъп до интернет, които да задоволяват нуждите на възпитаниците на дома. Скоро домът ще се сдобие и с нова пералнямашината вече е подсигурена със съдействието на зам.обл. управител Веско Маринов, като в момента се финализират детайлите по нейното транспортиране до Брестовица.

Проверени бяха и кухнята и столовата на социалното заведение. Проверката в кухнята констатира добро състояние на техниката и помещенията. Не така обаче стоят нещата в столоватапо-голямата част от столовете са в лошо състояние и трябва да се подменят. Има недостиг и на прибори за хранене и чинии.

В края на своето посещение-проверка, Стефко Бурджиев потвърди още веднъж своята лична и тази на Областна администрация ангажираност със съдбата на ДДЛРГ „Св. Иван Рилски”, и обеща съдействие в рамките на правомощията си при решаване на битови и организационни проблеми в социалното заведение.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design