Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗВЪРШИ ПРОВЕРКА НА ЕКСПЛОАТАЦИОННОТО СЪСТОЯНИЕ НА РЕКА СТУДЕНА В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛО КАРАМАНОВО

сряда 05 юни 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно с главния секретар на Областната администрация Симеон Иванов извършиха проверка на място в землището на село Караманово, община Ценово във връзка с публикации в медиите за наводнени земеделски земи, сеновали, стопански сгради, обори, както и прилежащата пътна инфраструктура по протежението на река Студена.

В присъствието на представители на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Долен Дунав беше извършено обследване състоянието на мостовото съоръжение, след село Караманово, разположено на път II-54 – гара Бяла – село Ценово – село Пиперково – село Караманово – град Свищов.

Установено беше, че към момента на проверката мостът не е залят и няма следи от заливане.

Засегнати са единствено няколко декара земеделски земи.

Проблемът с експлоатационното състояние на дигите на р. Студена, респективно заливането на посоченото мостово съоръжение, датира назад във времето, за което Областна администрация Русе е изготвила проект за възстановяване на проектния профил на реката. Същият е изпратен с искане за приоритетно финансиране и изпълнение до всички компетентни институции.

Предвид изложеното Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите на територията на региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design