Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Областният управител извърши оглед на опасен пътен участък в село Копривец

четвъртък 08 март 2012

 

Стефко Бурджиев огледа опасен участък от пътя минаващ през село Копривец вчера следобед. Заедно с кмета на селото Емил Георгиев, областният управител се запозна с опасния завой, намиращ се малко преди сградата на кметството. На това място покрито с печална слава осем души, включително едно дете, са загубили живота си за последните 12 годиниГосподин Бурджиев и господин Георгиев обсъдиха възможността за поставяне на крайпътни мантинели с цел да се ограничат възможностите за инциденти и да се предотврати разрушаването на частна собственост от тежки камиони, които маневрират през зимата.

Посещението в село Копривец продължи с оглед на започната, но недоизградена дренажна система, намираща се в близост до основния път минаващ през селото. Констатирано бе, че въпреки многобройните сигнали, средства и воля за довършването и все не се намират. Вниманието на областния управител беше насочено и към друг опасен завой, непосредствено след злополучната дренажна система.

В резултат на посещението, Стефко Бурджиев разпореди  обсъждането на възможността за поставяне на предпазни мантинели да бъде включено в Областната стратегия за подобряване на безопастността на движението по пътищата в област Русе. Областният управител е категоричен, че ще предприеме необходимите мерки рамките на правомощията си, относно решаването на ситуацията с проблемните участъци по централния път.

          Стефко Бурджиев посети и близкото село Дряновец. Там областният управител и кмета на Дряновец Тихомир Йорданов извършиха оглед на коритото на местната река Шипа по повод на снеготопенето. Установено бе, че то се нуждае от почистване и укрепване. Инспектирани бяха и сградата на кметството и сградата, където се събират младите хора от селото. Констатирана беше нуждата от ремонтни дейности в двете постройки. Господин Бурджиев информира кмета на Дряновец за възможностите за финансиране на ремонтни дейности свързани с възстановяване на щети причинени от природни бедствия и обеща да окаже подкрепа.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design