Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНИЦИИРА РЕДИЦА СРЕЩИ С БИЗНЕСА И ИНСТИТУЦИИТЕ НА РЕГИОНАЛНО НИВО С ЦЕЛ ЗАПОЗНАВАНЕ НА МЯСТО С ДЕЙНОСТТА И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД МЕСТНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ И ФИРМИ

сряда 24 ноември 2021

Мерки за подобряване на организацията на движението през ГКПП Русе Дунав мост и недопускане образуването на километрични опашки от тежкотоварни автомобили бяха обсъдени на среща между областният управител Борислав Българинов и представители на бизнеса в региона.
Проблемите около пропускателната способност на граничния пункт при Русе – Гюргево бяха сред основните въпроси, повдигнати от Мартин Мирчев – управител на водеща транспортна фирма – „Мирчев транс 99“ ООД. В резултат на дискусията бяха изведени две напълно приложими предложения за оптимизация на организацията за преминаване на втория по натовареност в страната граничен контролно-пропускателен пункт, сред които подобряването на организацията на самия ГКПП. Това може да се случи чрез увеличаване броя на кабинките за данъчен контрол с още една и чрез поставянето на един или два кантара допълнително на румънска територия. Необходимо е и стриктно да се следи за спазване на изискването товарните автомобили да не изчакват върху самото мостово съоръжение. 
Изведените възможности за преодоляване на проблема както и други теми ще бъдат обсъдени и утре на среща с органите за граничен и митнически контрол, която също е организирана от Борислав Българинов.
В резултат от провелия се преди няколко дни национален форум с участието на ключови министри и бизнесмени от Русенско областният управител инициира редица срещи с бизнеса и институциите на регионално ниво с цел запознаване на място с дейността и предизвикателствата пред местните предприемачи и фирми и намирането на най-оптимални решения за преодоляването им.  

 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design