Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГАЛИН ГРИГОРОВ И РОТАРИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧАТ ПРИ ОРГАНИЗИРАНЕТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА КУЛТУРНИ И ХУМАНИТАРНИ ИНИЦИАТИВИ

сряда 18 септември 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с настоящия Дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 – България Митко Минев.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Областна администрация Русе и Ротари България, като акцентът беше поставени върху възраждането на историческото минало и съответно значението му за следващите поколения. Институциите ще работят съвместно и при реализирането на различни хуманитарни инициативи.

В тази връзка беше посочено, че на 5-ти септември са отбелязани 3 години откакто здравните служители за последно са съобщили за случай на полиомиелит, причинен от дивия полиовирус в Нигерия. Борбата с полиомиелита е сред основните инициативи на Ротари Интернешънъл в световен мащаб. За да се постигне устойчив резултат, се предвижда проектът да продължи поне още няколко години.

От своя страна областният управител спомена за едно от множеството начинания на Ротари клуб Русе, а именно това за ранна диагностика на рака на простата, като целта е повече мъже в рискова възраст, живеещи в отдалечени населени места, да се прегледат безплатно, за да се открие и намали заболяването.

За следващата година се подготвят и чествания, с които да се отбележи 75-та годишнина от учредяването на Организацията на обединените нации – в създаването на чийто устав през 1945 г. са участвали повече от 50 ротарианци.

Припомняме, че Митко Минев е родом от старопрестолната ни столица и е магистър по право, а през последните години адвокат и управляващ съдружник на адвокатско дружество. От 2004 г. той става член на местния Ротари клуб.

Митко Минев, както и областният управител Галин Григоров са носители на Пол Харис фелоу.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design