Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ ОТНОВО Е ПАРТНЬОР НА ИНИЦИАТИВАТА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

сряда 25 септември 2019

На 27.09.2018 г. (петък) за пета поредна година на територията на страната ще се проведе инициативата Европейски ден на спорта в училище. Тя е посветена на насърчаването на физическата активност сред учениците, като основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот.

Освен посоченото, Европейският ден на спорта в училище дава възможност на учебните институции да се свържат с други европейски страни, да популяризират физическото възпитание и спорт, да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждането на методи за учене през целия живот, а също и да засилят и развият нови социални умения сред учениците.

Тазгодишната тема на Европейския ден на спорта в училище е „Здравословен начин на живот“, като за целта организаторите са разработили множество примерни игри.

Подробна информация за събитието може да бъде открита на сайта на сдружение „BG Бъди активен“ – www.bgbeactive.org, където всяко училище може да попълни и форма за регистрация.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и през тази година отново е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, както и от множество областни и общински администрации, сред които е и Областна администрация Русе.

През изминалата 2018 г. в инициативата са участвали повече от 400 учебни заведения от страната, като в рамките на един ден към движението и спорта са били привлечени над 90 000 ученици.

Припомняме, че през 2018-та година Сдружение БГ БЪДИ АКТИВЕН отличи Областна администрация Русе със сертификат за принос при организирането на миналогодишното  събитие. Тогава на територията на региона в различните събития от кампанията  NowWeMOVE, в която влизаха освен Европейския ден на спорта в училище и Европейска седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week 2018 и NO Elevators Day (Ден без асансьори), са участвали повече от 1700 ученици и над 115 учители. Отделно участие бяха взели и студенти от Русенския университет, както и деца от няколко детски градини.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design