Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ ОТНОВО Е ОТЛИЧЕНА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

сряда 26 юни 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в Националната среща на партньорите в кампанията „Да изчистим България заедно”, която се проведе вчера вечерта в Университетската ботаническа градина към СУ „Св. Климент Охридски“.

По време на събитието, което беше организирано от bTV Media Group, за втора поредна година бяха отличени най-изявените партньори. Областна администрация Русе беше удостоена с приза „Област с най-голям брой доброволци“.

„Това е награда за екипа на администрацията, както и за всеки жител от региона, отделил от времето си, за да направи страната едно по-чисто място! Специални благодарности и на Лилия Георгиева, експерт в Областна администрация Русе, за постигнатата перфектна организация! Вярвам, че заедно и занапред ще продължим да оправдаваме високите очаквания както на участниците, така и на организаторите!“ заяви Григоров.

Областните администрации на Варна и Бургас също бяха сред наградените по време на вчерашното събитие.

Припомняме, че през изминалата година Областна администрация Русе стана носител на отличието в категорията за най-много почистени места.

От старта си досега „Да изчистим България заедно” е получила подкрепата на над 2 050 000 доброволци от цялата страна. За същия период, по информация от Министерството на околната среда и водите, са събрани близо 90 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 13 700 нерегламентирани сметища и замърсени зони. 409 073 е точният броят на доброволците в страната само през 2018 г., а общата изчистена площ е 1 770 000 кв. м. Статистиката сочи още, че за изминалата година са събрани 4123 тона отпадъци и 2869 локации са почистени.

Тази година кампанията ще се проведе на 14 септември, като именно България ще даде старт на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. Така за втора поредна година страната ще се включи в най-мащабната гражданска инициатива "Let's Do It World".

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design