Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Област Русе на 4-то място по относителен дял на електронно преброените

четвъртък 10 февруари 2011

 

Област Русе е на 4-то място в страната по относителен дял на преброените по електронен път. Това стана ясно по време на днешната пресконференция в Областната администрация. В нея участваха областният управител Пламен Стоилов, зам.-областният управител и председател на Областната комисия по преброяването Петър Даскалов, главният секретар на Областна администрация Даниела Шилкова и директорът на ТСБ Галина Ханджиева.

Г-н Стоилов отправи благодарност към всички жители на областта, които са се преброили по интернет. И призова всички да се включат толкова активно и в започналото тази сутрин в 8.00 часа класическо преброяване. Той отново подчерта значението на резултатите от кампанията за бъдещото развитие на региона и изрази увереност, че жителите на областта ще подходят с необходимата ангажираност.

Най свой ред, г-жа Ханджиева представи окончателните резултати от електронното преброяване. Според тях, преброилите се по интернет в Област Русе са 104 000 души. От тях, 49 000 са мъже, а 54 000 са жени. Най-голямо процентно участие в електронното преброяване в региона имат жителите на Община Русе – 52%. Следват ги живеещите в Община Иваново – 21%. Най-ниска активност в преброяването по интернет е регистрирана в общините Ветово и Борово.

Що се отнася до започналото днес класическо преброяване, г-жа Ханджиева призова гражданите за търпение и отзивчивост по адрес на преброителите. При съмнения за легитимността им, хората могат да се обаждат на националния телефон 0700 16 310, както и на телефоните на ТСБ – Русе:


082/811 412
082/811 414
082/811 428
082/811 417

При възникване на конфликти между преброявани и преброител, може да се търси съдействие на тел. 166. Г-жа Ханджиева припомни, че преброяването е абсолютно безплатно за гражданите.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design