Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЯМА РЕГИСТРИРАН СЛУЧАЙ НА КОРОНАВИРУС В РУСЕНСКО

неделя 08 март 2020

„Към настоящия момент няма нужда от паника и от притеснение от страна на жителите на областта във връзка със заболяването коронавирус. Всички проби за момента са отрицателни.“, това заяви областният управител Галин Григоров на провелия се преди малко брифинг с медиите.

В най-кратки срокове се очаква заповедта на Министерски съвет, в която ще бъдат конкретизирани новите мерки за изпълнение в страната, така че да не се допусне разпространението на заболяването. Всички действия понастоящем са съгласувани с предните заповеди от страна на Националния оперативен щаб и се осъществява необходимия контрол спрямо хората, които са поставени под доброволна карантина. Също така всички, влизащи на територията на страната през ГКПП „Дунав мост“ се проверяват за наличие на симптоми за COVID 19.

От своя страна кметът Пенчо Милков заяви, че обстановката се следи постоянно и всички предвидени събития за днес са отменени, включително и тренировъчните. Той допълни още, че Община Русе е в готовност да изпълни всяка задача, която й бъде възложена от страна на държавата. Решението за отмяна или отлагане на Международния музикален фестивал „Мартенски музикални дни“ ще бъде взето окончателно утре по време на заседанието на Областния оперативен щаб във връзка с коронавируса. Сумата, която е изразходена към момента за събитието е над 300 000 лева.

Областният управител Галин Григоров е в постоянен контакт с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и е в готовност за предприемане на допълнителни мерки.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design