Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЯМА НОВОУСТАНОВЕНИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В РУСЕНСКО, БРОЯТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ В СТРАНАТА Е 1865

петък 08 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от представените данни днес сутринта по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Понастоящем 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. Мъжът от село Ясеновец, област Разград, който сам потърси лекарска помощ в Русе на 26-ти април, все още се намира на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“. Той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение.

Припомняме, че от останалите 14 случаи единайсет са все още са активни. Те са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние, като понастоящем всички те са на домашно лечение. Други трима пациенти, съответно двама от УМБАЛ „Канев“, както и пациентката от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, след две отрицателни PCR-проби бяха изписани от двете лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната вече е 1865, като за последното денонощие са регистрирани 54 нови случая, от които 20 са в болница. Констатирани са и пет нови случая при деца – става дума за 2 деца в област Плевен и по едно дете в областите София, Благоевград и Пазарджик. Има и девет нови случая на коронавирус при медицински персонал. Така общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 201 души. Излекуваните са вече 401, като за последното денонощие са излекувани 17 души. Понастоящем в страната са хоспитализирани 355 лица, от които 43 са на интензивно лечение.

Добрата новина е, че през последните 24-часа няма смъртен случай на пациент с коронавирус.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design