Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЯМА НОВОУСТАНОВЕНИ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТТА, БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ В СТРАНАТА ДОСТИГНА 1955

неделя 10 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Така за пореден ден област Русе остава извън списъка на активните области по отношение на нови констатирани случаи на коронавирусна инфекция. Последните два потвърдени случая на COVID-19 са от 1-ви май, като ставаше дума за двама мъже на 37 и 39-годишна възраст, завърнали се със собствен автомобил от Англия през ГКПП „Дунав мост“ при Русе.

Към днешна дата 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. Мъжът от село Ясеновец, област Разград, който сам потърси лекарска помощ в Русе на 26-ти април, продължава да е на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“. Той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение.

Десет от останалите 14 случаи са все още активни. Те са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние, като понастоящем всички те са на домашно лечение.

От вчера излекуваните от COID-19 в областта са вече четирима. Припомняме, че става дума за  51-годишен мъж и две жени съответно на 67 г. и на 35 г., които бяха на стационарно лечение, както и за мъж на 21-годишна възраст, който беше на домашно лечение и за когото вчера стана ясно, че е с две отрицателни PCR-проби.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 1955, като за последното денонощие са регистрирани 44 нови случая, от които 17 са в болница. Сред новоустановените случаи има и 5 положителни проби на деца. Четири от тях са на деца в Благоевградско и една на дете в Ямбол, което на 1г. и 6м. Има и три нови случая на коронавирус при медицински персонал – един лекар и две медицински сестри. Така общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 209 души. Излекуваните са вече 444 души. Понастоящем в страната са хоспитализирани 389 лица, от които 56 са на интензивно лечение.

За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 90.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design