Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЯМА НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В РУСЕНСКО, ОБЩИЯТ БРОЙ НА ПОТВЪРДЕНИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ В СТРАНАТА Е 1588

събота 02 май 2020

Няма нови случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе. Това стана ясно от представените данни преди минути по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Понастоящем доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта е 15. Един от тях, който е родом от село Ясеновец, област Разград, е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика – Русе“. Той е в стабилно състояние. Други 11 души се на домашно лечение, като те са без сериозни симптоми и са в добро общо състояние. Припомняме, че двамата пациенти от УМБАЛ „Канев“, както и пациентката от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, вече са напълно оздравели. След две отрицателни PCR-проби те бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

За последното денонощие са регистрирани 47 нови случая на заболели от коронавирус в страната, като 5 от тях са на деца между 2 и 16-годишна възраст. Така общият брой на заразените с COVID-19 в България вече е 1588. От началото на пандемията излекуваните са 287, което представлява 18% от всички потвърдени случаи. За съжаление през последното денонощие има и три нови смъртни случая.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design