Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЯМА НИТО ЕДНА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС В РУСЕНСКО КЪМ МОМЕНТА

понеделник 09 март 2020

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ се отлага, идеята е 60-то юбилейно издание на фестивала по възможност да се състои в периода между 19-ти септември и 4-ти октомври тази година. Поводът е заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се преустановява посещението на всякакви културни мероприятия, в т.ч. и кина. Забранява се провеждането на масови мероприятия, в които участват деца, а  също така  евентуалното провеждане на спортни събития ще се извършва без публика. Това стана ясно от състоялото се днес заседание на Областния оперативен щаб във връзка с коронавируса, което беше водено лично от областния управител Галин Григоров, неговия заместник Валентин Колев и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Също така Регионалната здравна инспекция ще трябва да създаде организация лечебните заведения на територията на областта да заделят резерв от легла и да се организира работата на персонала в случай на необходимост. Що се касае до УМБАЛ „Канев“ стана ясно, че инфекциозното отделение разполага със 17 легла и с възможност за увеличаване на капацитета до 34. Предприети са мерки в отделен корпус да се разкрият допълнително 30 легла. УМБАЛ „Медика – Русе“ могат да реагират веднага с 20 допълнителни легла, като от ръководството изразиха становище, че при спешна необходимост биха могли да увеличат още капацитета.

Към момента на територията на региона няма констатирани случаи на заболяването COVID 19.

Броят на лицата в Русенско, които са поставени под доброволна карантина спада и понастоящем те са около 60 души. От проведените съвместни проверки за спазване на наложените ограничения стана ясно, че 3 лица не са намерени на адресите си. Единият от тях е напуснал страната, а другите двама се е оказало, че живеят на различен от посочения от тях адрес. Затова предстои провеждането на повторни проверки.

Обсъдена беше и възможността в Русе да заработи лаборатория за изследване на кръвни проби за наличие на заразата. По този начин времето за реакция ще бъде сведено до минимум, а освен това градът се намира на една от най-натоварените граници в страната.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design