Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НОВИ ТРИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗА ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ

събота 22 август 2020

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последните 24 часа броят на новозаразените с коронавирус в област Русе се увеличи още осем души, като трима от тях са от дом за стари хора „Възраждане“. По-конкретно става дума за двама обитатели – мъж и жена на 80 и 84 години, както и за 60-годишна санитарка. И тримата са в стабилно състояние, като двамата обитатели са приети на болнично лечение в Университетска болница „Канев“. Припомняме, че 60-годишната жена, работеща в социалното заведение като санитарка, е оставена под домашна изолация. Необходимо е да бъде отбелязано, че през вчерашния ден е извършено профилактично изследване за коронавирус на петима служители от персонала, като на практика една от пробите е излязла положителна – именно на 60-годишната жена.

Така, общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дома за стари хора стана 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала.

На болнично лечение се намират седем от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а останалите трима са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. През вчерашния ден от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ е изписан един пациент, който е настанен на домашно лечение във вилата на Община Русе в село Николово.

Излекуваните от коронавирусната инфекция от социалното заведение към момента са 68, като 62-ма от тях са от потребителите на услугата. 11 от обитателите са настанени в Кризисен център „Каритас“, а останалите 44 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

От персонала, работещ там, под домашна изолация са две санитарки, както и социалният работник и социалният асистент. Шестима служители на социалното заведение са излекувани, с което броят на излекуваните от COVID-19 в дома за стари хора е 68 души.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design