Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НОВ СЛУЧАЙ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, НАД 6000 ДУШИ ОТ РРЕГИОНА СА БИЛИ ИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ПОД КАРАНТИНА ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА

вторник 30 юни 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта е констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус. Става дума за момче на 18-годишна възраст от гр. Бяла. От вечерта на 28-ми този месец се оплаква от болки в гърлото, хрема, суха кашлица и повишена телесна температура до 38.5°С. След консултация по телефона с личния си лекар е прегледан от пулмолог в родния си град, а след като резултатът от PCR-теста му излиза положителен е приет за болнично лечение в УМБАЛ „Медика Русе“. Контактните лица на момчето са поставени под 14-дневна карантина на домашните си адреси в гр. Бяла, като са им връчени предписания от РЗИ –Русе. Тъй като 18-годишното момче е било и във Велико Търново са предприети необходимите мерки от страна на Регионалната здравна инспекция в Русе за уведомяване и на РЗИ – Велико Търново за предприемане на необходимите противоепидемични мерки спрямо останалите контактни лица. Понастоящем момчето се намира в стабилно състояние, като от Бяла до Университетска болница „Медика Русе“ е било транспортирано с линейка.

Важно е да се отбележи, че персоналът от съответните лечебни заведения е използвал лични предпазни средства.

Имайки предвид новообявеният случай общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско стана 26 души, като 17 от тях са излекувани, а други двама пациенти с COVID-19 извън посочените 26 независимо, че са родом от Русе, живеят и се лекуват в Бургас и София.

Отново по данни на Регионалната здравна инспекция към момента на болнично лечение в област Русе се намират 18 пациенти, 11 от тях са от Разградска област, един от област Търговище и шестима от Русенско.

Добрата новина е, че днес от УМБАЛ „Медика Русе“ е изписан един пациент от село Ясеновец, Разградска област.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 355, а за други 5665 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6020.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design