Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЕМАТЕРИАЛНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЩЕ БЪДЕ СРЕД ПРИОРИТЕТИТЕ ПРИ РАЗВИТИЕТО НА ДВУСТРАННИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ РУСЕ И ГЮРГЕВО

вторник 03 март 2020

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се срещнаха с държавното и местно ръководство на окръг Гюргево.

По време на срещата беше обсъдена възможността за насърчаване на двустранните отношения на регионално ниво в сферата на културата между Румъния и България. Освен превърналите се вече в традиция съвместни изложби, през новия програмен период се планира и кандидатстване по европейски програми, целящи опазването на нематериалното културно наследство и от двете страни на река Дунав.

От българска страна в срещата участваха още народният представител д-р Андриан Райков, както и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, а от румънска присъстваха лично председателят на Окръжния съвет в Гюргево Мариан Мина и неговият заместник Лучиан Корозел, кметът Николае Барбу и заместникът му Йонуц Чоака, както и началникът на канцеларията на префекта Анета Матей Василе Мустъця.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design