Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „Н. И. ВАПЦАРОВ 1909” ОТБЕЛЯЗА 110 ГОДИНИ ОТ УЧРЕДЯВАНЕТО СИ

събота 23 февруари 2019

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев бяха сред официалните гости на вчерашното честване, посветено на 110-та годишнина от създаването на читалището в град Ветово.

В словото си областният управителят благодари на настоятелството на културно-просветната институция за съвместната работа и постигнатите резултати при реализирането на дейностите по Комуникационната стратегия на Република България през изминалата 2018 година и изрази увереност, че партньорството между Областната управа и читалището ще продължи да се развива.

„Пожелавам Ви здраве, късмет и една наистина заслужена удовлетвореност от постигнатото през годините! Продължавайте все така да отстоявате родните традиции, като в същото време бъдете винаги устремени към бъдещето! Дейността Ви е повод за изключителен респект и гордост!” заяви още г-н Григоров.

Богатата културна програма включваше изпълнението на множество народни песни и танци, както и представянето на типично български традиции.

На събитието присъстваха още народният представител д-р Андриан Райков, както и кметът на Община Ветово г-н Георги Георгиев.

Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1909 г.” разполага с над 21 000 библиотечни единици, както и с компютърна зала. Към читалището има изградени и  множество любителски колективи, които са носители на не по-малко медали, плакети и грамоти.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design