Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ГЕОРГИ МАРКОВ ПРЕДСТАВИ В РУСЕ КНИГАТА СИ, ПОСВЕТЕНА НА ПОЛИТИКАТА НА ВИКТОР ОРБАН

вторник 25 февруари 2020

Заместник областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов присъстваха на представянето на книгата на народния представител Георги Марков „Феноменът Виктор Орбан“.

В произведението си Георги Марков представя своя детайлен поглед към политиката на държавника, изказвайки възхищение към това, което Орбан определя като нелиберална християнска демокрация.

„Виктор Орбан е човекът, който през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. Днес той е човекът, изградил ограда на границата срещу ислямизацията на Европа.

В Европейския съюз няма друг държавник, който да е с ярко антикомунистическо минало и да е ярък защитник на християнска Европа. За 10 години три поредни мандата е избиран с по две трети от гласовете, а 30 години – за народен представител.

Орбан направи чудеса в социалната политика. Намали с 25% режийните за гражданите; даде 33 000 евро за трето дете и 6 години отпуск по майчинство. Страната се сдоби с 1 милион нови унгарски граждани и той я направи едно от най-сигурните места за живеене в Европа. Постигна невероятен ръст в икономиката и проведе изключителна политика в областта на спорта, както и за приобщаването на петте милиона унгарци, които живеят зад граница.

При Виктор Орбан Унгария няма шеф.", това става ясно от анотацията на книгата на Георги Марков, която беше представена за пръв път в Русе снощи.

По време на срещата с русенци, Георги Марков представи и множество факти, свързани с 30-годишнината от промените в Източна Европа, след което отговаря на въпросите на присъстващите.

Сред гостите на събитието бяха и народните представители от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, д-р Андриан Райков, общинският съветник и общински ръководител на ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян, общински съветници, кметове на общини, както и на малки населени места от региона, а също и множество граждани.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design