Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАМАЛЯВАТ НАРУШЕНИЯТА НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ, ПОЛЗВАЩИ ТОЛ СИСТЕМАТА, ОТ СЕПТЕМВРИ ЗАПОЧВАТ РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ НА ПЪТЯ РУСЕ – КУБРАТ

петък 31 юли 2020

Намалява броят на нарушенията на превозвачите, ползващи тол системата, като за този месец те са под 100, което е около 10 пъти по-малко от предходния месец юни. Това стана ясно от проведената по-рано през деня среща между проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, и превозвачи от региона. По негови думи данните показват, че българските транспортни фирми се адаптират значително по-добре към електронната система  за таксуване на база изминато разстояние.

Той отбеляза още, че през месеците септември и октомври, когато на практика е началото на активния сезон, ще бъде направен детайлен анализ на функционирането на тол системата, както и на събраните приходи.

Професор Асенов коментира и предстоящата рехабилитация на пътя Русе – Кубрат. През тази седмица беше подписан договор за финансиране на проекта от страна на Управляващия орган, а също така е изтекъл и срокът за обжалване на обществената поръчка за изпълнител. Посоченото означава, че вече е стартирала процедура за сключване на договор и до края на август трябва да приключат всички подготвителни дейности, а от септември да започне работа на терен. Ремонтът на трасето ще се изпълнява на два лота, като в началото на зимния период е предвидено създаването на организация, която да реши по-голямата част от проблемите по трасето. Срокът за завършване на ремонтните дейности е 10 месеца, но има възможност това да се случи и по-бързо.

Припомняме, че днешната среща, на която присъстваха още заместник областните управители на областите Русе и Разград съответно Валентин Колев и Евгени Драганов, се проведе по инициатива на ръководството на Областна администрация Русе. Тя е втората поредна среща с превозвачите в региона за по-малко от месец, като част от активния диалог на пътната администрация с бранша.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design