Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАГРАДИХА ОТЛИЧНИЦИТЕ НА РУСЕ

вторник 21 май 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на състоялата се днес церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличниците от училищата на територията на община Русе по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

По традиция и тази година кметът на Община Русе Пламен Стоилов отправи поздравления към отличниците за постигнатите от тях високи резултати през периода на изминаващата учебна година. Признателност беше изразена и към енергията и неуморимия дух на директорите на училищата, преподавателите родителите на призьорите.

С решение на Педагогическия съвет всяка година училищата предлагат по един ученик, който достойно е представил и допринесъл за издигане авторитета на училището, в което се обучава и заслужава да бъде сред най-добрите и изявени ученици в град Русе. Това са ученици, които са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от Национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и други.

За празничното настроение допринесоха младите таланти Мартин Сиромахов от Детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова и Надежда Николова от Вокално студио „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска.

На събитието присъстваха още заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански, началникът на РУО д-р Русе Росица Георгиева, директори на училища, преподаватели, жители и гости на града.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design