Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 6000 РУСЕНЦИ СА С ВТОРА ИГЛА СРЕЩУ COVID-19, ПОРЕДЕН СПАД ПРИ АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ – ВЕЧЕ СА ПОД 900

петък 07 май 2021

Почти десет пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за изминалото денонощие в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция. Новите случаи са 11, а излекуваните 108. Девет от заболелите са от община Русе, а двама от Две могили. В населените места от останалите общини – Борово, Бяла, Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово, няма разболели се от коронавирусна инфекция през последните 24 часа. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13702, а преболедувалите 11991. Активните случаи са 871. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 283, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, от които седем са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 840, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 479 от тях са мъже, 361 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на дванайсето място по заболеваемост в страната наравно с Видин, Враца и Търговище. За изминалите 24 няма област, в която да не са установени случаи на коронавирусна инфекция. Най-малко са заразените в Шумен – двама.

До момента в областта са извършени 22103 имунизации, като повторна доза са получили 6007 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са поставени 146 ваксини.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design