Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 600 РУСЕНЦИ ПРЕМИНАХА ПРЕЗ „ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ“ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

сряда 05 май 2021

Голям брой желаещи да се имунизират срещу COVID-19 имаше пред ваксинационните кабинети в Русе и Бяла през почивните дни. Навсякъде се образуваха опашки от чакащи още от рано сутрин. На места се стигна и до удължаване на работното време на пунктовете в лечебните заведения, осигуряващи т.нар. „зелени коридори“. Никъде обаче нямаше върнати хора. Всеки, който беше дошъл да получи първа доза от някоя от наличните ваксини, беше имунизиран. Особено внимание бе отделено и на спазването на противоепидемичните мерки – носене на маски и спазване на необходимата дистанция. Получилите първа игла от някоя от ваксините през последните няколко дни от региона са точно 617. Всеки можеше свободно да избира между два вида ваксини – иРНК или векторна. Преобладаващият интерес беше към векторните ваксини.

За част от хората „зелените коридори“ се оказаха пореден опит да получат желаната защита срещу коронавирусната инфекция. До момента в областта са извършени 21093 имунизации, като повторна доза са получили 5129 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че възможност за имунизиране без предварително записан час по време на празниците беше осигурена в рамките на четири дни, от които два в Русе и два в Бяла. През следващите почивни дни ще продължат да работят общо седем специализирани имунизационни кабинета, но с различен график, който е достъпен на уебсайта на РЗИ: https://www.rzi-ruse.com/. За сега до края на седмицата не се предвиждат нови „зелени коридори“. Навсякъде обаче ще се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на COVID-19 през вчерашния ден.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design