Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Над 60 експерти от СЦР събра в Русе обучение за деинституционализацията

четвъртък 07 април 2011

 

Тридневно обучение за националните проекти за развитие на системата за социални услуги и особено актуалната деинституционализация започна днес в Русе. Негови организатори са УНИЦЕФ – България и Държавната агенция за закрила на детето/ДАЗД/. В обучението участват над 60 експерти от държавни и общински институции, свързани със социалното подпомагане, както и представители на НПО.

Зам.областният управител Иван Григоров приветства участниците във форума.  „Ранната интервенция е изключително важна тема, особено в момент, в който правителството прави усилия в посока за намаляване броя на децата в специализираните институции. През последните години, родителите на децата с увреждания срещат сериозни пречки при отглеждането им. Това води до увеличаване на броя на децата в специализираните институции. Тези факти са неоспоримо доказателство за необходимостта от реализирането на Областните стратегии за развитие на социалните услуги”, каза г-н Григоров. И допълни: „Област Русе е сред трите пилотни области, наред с Видин и Перник, които с методологичната и техническа помощ на УНИЦЕФ разработиха Областни стратегии за развитие на социалните услуги. Това, че сме пионери в тази област, ни прави горди и ни задължава да продължим с реализацията на тази стратегия.”

Организаторите на форума подариха на г-н Григоров карта на Областното планиране на социалните услуги в регион Русе. Тя съдържа собственоръчно изписани послания от представители на всички институции и НПО, пряко свързани с тези дейности.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design