Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 500 СТАНАХА ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ С COVID-19 ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА В ОБЛАСТ РУСЕ, 110 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ

четвъртък 15 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 19 нови случая на коронавирус, като 16 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Борово, Николово и Тръстеник. Девет от установените случаи са при жени, а десет при мъже. Болшинството от новозаразените – 18 души остават под домашна изолация, а един човек е хоспитализиран.

Регистриран е и 1 нов потвърден случай на жител на гр. Русе, който е на домашна изолация на адрес в друга област. Именно затова и в Единния информационен портал за Русенско са обявени 20 нови случая на заразени с коронавирусна инфекция.

През вчерашния ден е установен и първи случай на COVID-19 в детска градина „Слънце 1“. Става дума за 6-годишно дете, чието последно посещение в детската градина е било миналия петък. Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Оказва се, че детето има контакт с друг потвърден случай в семейството. Епидемиологичното проучване продължава.

С коронавирус е диагностицирана и още една учителка от МГ „Баба Тонка“. 56-годишната жена е оставена под домашна изолация. Установена е епидемична връзка с 47-годишната учителка от същото училище, чиято положителна проба беше съобщена през вчерашния ден.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 514 души, като активните случаи са 110. Към момента 31 души са на болнично лечение, а 79 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 381.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design