Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 2100 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ. НОВОЗАРАЗЕНИТЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА СЕ УВЕЛИЧАХА С ОЩЕ 129. ИНТЕНЗИВНИТЕ ЛЕГЛА СТАНАХА 56

четвъртък 08 април 2021

Университетска болница „Медика Русе“ увеличи ренимационните легла за лечение на ковид болни с още пет, заради по-големия брой нуждаещи се от интензивно лечение. Така реанимационните легла в областта за заболели от коронавирусна инфекция са вече 56, като 36 от тях са в Университетска болница „Медика Русе“, а останалите 20 са в УМБАЛ „Канев“. Същевременно неинтензивните легла в региона са 451. По последни данни намиращите се на болнично лечение в Русенско са 424-ма, като 54 от тях са в реанимация, което означава, че свободните легла са общо 86. Две от тях са за интензивни грижи.

За последните 24 часа в област Русе заразените с коронавирусна инфекция се увеличиха с още 129, като оздравели няма, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. 103 от новите случаи или близо 80% са от община Русе. Осем заразени за изминалото денонощие има в община Бяла, седем в Иваново, по трима в Борово, Ветово и Сливо поле, както и двама в Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11899, а преболедувалите остават 9076. Активните случаи са 2162

За последното денонощие са починали още три жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 664, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 388 от тях са мъже, 276 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Разград – 21.

До момента в областта са извършени 13310 имунизации, като повторна доза са получили 2673 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 348 имунизации.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design