Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 1650 СА ПОТВЪРДЕНИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА КОРОНАВИРУС В СТРАНАТА ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА, НЯМА НОВОУСТАНОВЕНИ СЛУЧАИ В РУСЕНСКО

вторник 05 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от представените данни преди минути по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Понастоящем 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. Мъжът от село Ясеновец, област Разград, който сам потърси лекарска помощ в Русе на 26-ти април, все още се намира на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“. По последни данни той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение.

Припомняме, че от останалите 14 случаи единайсет все още са активни. Те са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние, като понастоящем всички те са на домашно лечение. Други трима пациенти, съответно двама от УМБАЛ „Канев“, както и пациентката от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, след две отрицателни PCR-проби бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната вече е 1689, като за последното денонощие са регистрирани 57 нови случая, а 15 от тях са на стационарно лечение. От новоустановените положителни проби седем са на деца на възраст между 4 и 18 години съответно в областите Ямбол, Хасково и Видин. Има и пет нови случая на коронавирус при медицински персонал. Така общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 182-ма. От началото на пандемията общият брой на излекуваните вече е 342-ма, като за последното денонощие са излекувани 21-ма души. За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 78.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design