Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 1000 АБСОЛВЕНТИ СЕ ДИПЛОМИРАТ ДНЕС ОТ РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, 13 СА ПЪЛНИТЕ ОТЛИЧНИЦИ

сряда 16 септември 2020

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на промоцията на випуск 2020 на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

„Времето е неумолимо! Неговите закони също!“, с тези думи той започна обръщението си към абсолвентите.

„Убеден съм, че Вашите преподаватели са направили необходимото, за да Ви предадат своите знания и умения, както и че Вие съответно сте вложили всички усилия, за да овладеете знанията, за които сте тук!

Убеден съм, че в тези трудни времена Вие ще успеете да приложите наученото в работата, която Ви предстои. Сигурно е имало много трудности и притеснения в тези години особено преди изпити, но Ви уверявам, че животът е още по-труден! Вие трябва да бъдете готови за него и предизвикателствата, които Ви предстоят! Не преставайте да се усъвършенствате!

Сигурен съм, че ще успеете, защото Вие сте млади, а животът е пред Вас! Считам, че държавата и бизнесът ще продължат да правят всичко по силите си, за да останете тук и да се чувствате все по-комфортно!“, допълни още Колев. Също така той връчи и поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров на ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Слова бяха произнесени още от кмета на Община Русе Пенчо Милков, председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, както и от ректора на Русенската Алма Матер чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

13 от дипломиралите се днес студенти са пълните отличници, а 68 от тях са първенци на специалностите, които завършват. Общо повече от 1000 абсолвенти завършват тази година Русенския университет.

По традиция церемонията започна с изпълнение на химна на Република България, както и със студентския, а приветствия от името на първенците отправиха магистър-инженер Боряна Милева Пенчева, завършила специалност„Технология и управление на транспорта, както и Вяра Мирославова Костадинова, която е завършила бакалавърска степен по специалност „Финансова математика“.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design