Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 100 МОНГОЛСКИ ЕКСПОНАТА РАЗКРИВАТ ТАЙНИТЕ НА БУДИЗМА

вторник 06 октомври 2020

„Щастлив съм, че заедно сме тук на тази прекрасна изложба! Искам да изкажа благодарност на човека, заради когото тя е тук - хонор. проф. д-р Камен Милков! Той е човекът, който направи достояние за русенци монголската култура и даде възможност да се запознаем отблизо с нея!“, с тези думи областният управител Галин Григоров се обърна към присъстващите по време на откриването на изложбата „Мандала – храмът на тайнствената тантра“. Също така той припомни за подписаното споразумение за сътрудничество между област Русе и провинция Баянхонгор, като изрази увереност, че започнатото от Камен Милков ще се реализира успешно.

„Приятно разглеждане на изложбата и Ви пожелавам да усетите тази уникална култура!“, допълни още Григоров.

Изложбата представя повече от 100 факсимилни отпечатъци на оригинални мандали, дървени скулптори, както и фотографии от колекцията на Музея на Храмовия комплекс Чойжин Лама в Улан Батор.

Експозицията идва в Русе по случай 70-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Монголия. Тя се намира в сградата на Русенската художествена галерия, ул. „Борисова“ № 39 и ще може да бъде разгледана от жителите и гостите на Русе до тази неделя.

Припомняме, че домакин и инициатор на събитието е почетният консул на Монголия в Русе хонор. проф. д-р Камен Милков, DHC. Инициативата се провежда със съдействието на Областна администрация Русе.

Сред официалните гости бяха още Бямбаа Дашдорж, който е съветник в посолството на Монголия в София, кметът на Община Русе Пенчо Милков, неговият заместник по хуманитарна дейност Енчо Енчев, заместник-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проф. д-р Пламен Даскалов, както и още множество представители на държавни и местни институции.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design