Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Национална среща за ваксинопрофилактиката в Русе

вторник 12 април 2011

 

От 19 до 21 април Русе ще бъде домакин на третата Национална среща „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”. Нейни организатори са Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерски съвет и Комисията по здравеопазването при  41-то Народно събрание. Форумът ще протече под егидата на унгарското председателство на Европейския съюз.

Поводът за инициативата е Европейската имунизационна седмица, която се провежда във всички страни членки на ЕС в периода 23 – 30 април 2011г. Целта на проекта е да се подобри взаимодействието между здравните медиатори и Регионалните здравни инспекции (РЗИ), за постигане на по-добро покритие сред ромските общности с ваксините от националния имунизационен календар.

В събитието ще участват представители на законодателната и изпълнителната власт, изтъкнати медицински специалисти, представители на бизнеса и неправителствения сектор, на РЗИ и здравни медиатори. За първи път ще присъстват и посланици на страните-членки на Европейския съюз. В рамките на срещата ще се извърши и имунизация сред уязвимите групи в гр. Русе

         Основна цел на кампанията е да се повиши обхватът на хората, които са имунизирани, като акцентът е върху рисковите и уязвими групи. Подобряването на достъпа до здравеопазване на ромското население, което в Европа достига до 10-12 милиона души, е предизвикателство и приоритет на унгарското председателство на ЕС.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design