Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НА 15-ТИ МАЙ РУСЕНЦИ ЩЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С КАМПАНИЯТА „БЪДИ ВОЙНИК“

четвъртък 09 май 2019

Областният управител Галин Григоров се срещна с началника на Военното окръжие полковник Цанко Недев и неговия заместник майор Васил Петров.

Поводът за срещата беше предстоящото провеждане на събития в града, свързани с реализирането на националната информационна кампания „Бъди войник“.

От проведените разговори стана ясно, че на 15-ти май (идната сряда) от 16.30 ч. на алеята до хотел „Дунав“ ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси, а също така ще бъде показана и военна техника.

От 18.00 ч. в Доходното здание жителите и гостите на Русе ще имат възможност да се насладят и на концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и на Общинския мажоретен състав „Екстрийм“ при Младежки дом – Русе. Входът е свободен, а инициативата се осъществява с подкрепата на Областна администрация Русе и Община Русе.

На събитието ще присъства и вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В срещата се включи и новоназначеният старши експерт във Военното окръжие майор Пламен Йосифов.

Припомняме, че инициативата цели да разясни условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

Официалният старт на кампанията беше даден през октомври миналата година в София на киноспектакъл в Националния дворец на културата (НДК).

През настоящата 2019-та година ще бъдат организирани общо 29 информационни борси в страната. На тях мъжете и жените, които имат интерес към военната професия, ще получат детайлна информация не само за условията на кандидатстване за войнишки длъжности, но и за професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, за Силите за специални операции, Националната гвардейска част, както за  възможностите за работа в Служба "Военна полиция".

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design