Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НА 11-И СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ПАМЕТНИКЪТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В РУСЕ

вторник 18 август 2020

Областният управител Галин Григоров, народният представител Искрен Веселинов, както и областният координатор на ВМРО Траян Тотев се запознаха на място с дейностите по изграждането на паметника на Васил Левски в Русе. След разговор с представители на строителната фирма стана ясно, че всички дейности се изпълняват в срокове и датата на официалната церемония по откриване на паметника на Апостола на свободата в крайдунавския град няма да се налага да бъде променена отново. Събитието ще се проведе на 11-и септември от 17.00 ч., като в програмата е предвиден и патриотичен рецитал на децата от театър-школа „Артистисимо“.

Сред официалните гости се очаква да бъдат заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Припомняме, че повече от двайсет години русенци очакват възможността да сведат глава пред делото и героизма на Васил Иванов Кунчев, познат на всички нас като Васил Левски.

Изграждането на паметника на Апостола на свободата в Русе стана възможно благодарение на инициативен комитет, в който участват редица родолюбиви русенци и активни общественици, а негов председател е Искрен Веселинов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design