Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МОБИЛЕН ЕКИП НА РЗИ ЩЕ ИМУНИЗИРА СРЕЩУ COVID-19 БЕЗДОМНИТЕ И СКИТАЩИТЕ ЛИЦА В РУСЕ

четвъртък 01 април 2021

От другия четвъртък започва имунизация срещу COVID-19 на бездомните и скитащи лица в Русе, това стана ясно от проведена среща между изпълняващия длъжността областен управител Свилен Иванов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. На практика възможност за ваксиниране ще имат потребителите, ползващи кризисната трапезария на БЧК през зимните месеци. За сега са се записали 25 души от общо 60 регистрирани, което е около 42%. Инициативата се осъществява съвместно между местното РЗИ и русенския Червен кръст, като мястото, където ще се извършват имунизациите ще бъде определено от хуманитарната организация. За сега е ясно, че ваксините ще бъдат поставяни от мобилен екип на РЗИ. Най-вероятно пожеланите ще бъдат имунизирани с ваксината на „Астра Зенека“. Припомняме, че от самото начало на епидемията служителите и доброволците към БЧК активно работят за намаляване разпространението на заразата и справянето с последствията. Проведени са множество обучения сред рискови групи, а същевременно са подпомогнати с храна и медикаменти нуждаещи се хора.

Продължава и функционирането на „зеления коридор“ в Университетска болница „Канев“. През днешния ден отново от 14.00 ч. до 18.00 ч. в лечебното заведение ще се извършва имунизация срещу коронавирусна инфекция без предварително записване на всеки пожелал с ваксината на „Астра Зенека“. Вчера също имаше подобна възможност, като от нея са се възползвали дори чужденци – англичани и холандци, които живеят в Русенско.

До момента в областта са извършени 11950 имунизации, като повторна доза са получили 2364 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 346 ваксини.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на COVID-19 в региона през вчерашния ден.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design