Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МНОГОБРОЙНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК – 3-ТИ МАРТ

сряда 04 март 2020

Редица институции от страната и извън нея, както и много граждани отправиха поздравления до областния управител на област Русе Галин Григоров по случай вчерашното отбелязване на 142-та годишнина от Освобождението на България.

Сред множеството поздравителни адреси, изпратени до губернатора, са от председателя на район Тараклия Иван Паслар, генералния консул на Руската Федерация в Русе Андрей Громов, почетния консул на Монголия хонор. проф. д-р Камен Милков, както и от държавното и местно ръководство на окръг Гюргево.

„Днес и ние, бесарабските българи, прекланяме глави пред паметта на всички тези герои, които са загинали. Нека помним, че жертвата им е била заради свободно и достойно настояще на нашата прародина!“, казва Иван Паслар в писмото си до областния управител.

За Андрей Громов това е свещена дата, която символизира не само края на петвековното османско робство, но също така тя носи паметта за десетки хиляди знайни и незнайни герои, които са дали живота си за свободата на България. Също така той отправя пожелания към жителите на региона за мир, щастие и просперитет.

От своя страна Камен Милков пожелава здраве и успешно управление на област Русе, а от другата страна на река Дунав отправят поздрави и пожелания за просперитет в духа на досегашното тясно трансгранично сътрудничество, целящо развитието и благосъстоянието на общностите в Румъния и България.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design