Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВАТА НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В РУСЕНСКО

четвъртък 01 април 2021

Университетска болница „Канев“ увеличи с още осем реанимационните си легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Това стана ясно след срещата между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и изпълняващия длъжността областен управител на област Русе Свилен Иванов. В нея участваха още директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова и ръководителите на лечебните заведения от областта, в т.ч. ДКЦ-та и медицински центрове. Домакин на срещата беше Университетска болница „Канев“. Така общият брой легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона стана 515, като 464 от тях са за неинтензивно лечение. Към момента свободните неинтензивни легла са 117, което е 25% от предвидения капацитет. Леглата за интензивно лечение в областта са 51, като 31 от тях са в Университетска болница „Медика Русе“, а останалите 20 са в УМБАЛ „Канев“. 49 от тях са заети.  

Министърът се запозна и със създадената от болниците в област Русе организация за работа в условията на трета вълна от COVID-19.

От Центъра за спешна медицинска помощ заявиха, че средно на денонощие получават по 90 повиквания, като около 50 от тях са за коронавирус. Професор Ангелов прогнозира, че ситуацията ще се подобри през следващите няколко седмици, благодарение на увеличаващия се брой ваксинирани българи.

Доставките на „Ремдесевир“ също бяха обсъдени. До края на април се очаква доставка на големи количества ваксини – близо 700 000 дози. Половината ще са иРНК ваксини.  

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design