Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ НОВООТКРИТОТО РАЗШИРЕНИЕ НА „ВИТТЕ АУТОМОТИВ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД

събота 11 май 2019

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов заедно с вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов посетиха разширението на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, което беше открито по-рано днес.

По време на визитата си премиерът сподели отличните си впечатления от завода и заяви, че именно такъв трябва да бъде подхода на всеки инвеститор в страната – парите от инвестициите да се влагат в България и да се развива индустрията.

Веднага след това той отговори и на множество журналистически въпроси, касаещи развитието на региона и страната.

В обиколката на предприятието се включиха още областният управител Галин Григоров, неговият заместник Валентин Колев, председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител Пламен Нунев, народните представители Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, изпълнителният директор на компанията д-р Христо Христов, както и Райнер Гьолц, а също и председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Припомняме, че по-рано през деня изпълнителният директор д-р Христо Христов беше удостоен със значка на областния управител за цялостен принос в икономическото развитие на Русе и региона.

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект, чиято стойност надхвърля 20 млн. лв. и спомага за разкриване на над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надвиши 1300.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design