Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ВИЗУАЛНИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛСКИ ИЗКУСТВА ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРА ТРАНСГРАНИЧНИЯ РЕГИОН БЪЛГАРИЯ – РУМЪНИЯ

сряда 21 август 2019

Областна администрация Русе информира, че в периода 6-ти – 8-ми септември в гр. Видин и съответно между 20-ти и 22-ри септември тази година в гр. Враца ще се проведе първото издание на фестивала „Изкуство и култура“.

Инициативата се организира в рамките на проект „Активно изкуство за атрактивен туризъм“, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния – България, като целта е създаването на тематичен туристически продукт на базата на природното и културно-историческото наследство от двете страни на реката. По този начин се очаква повишаване разпознаваемостта на трансграничния регион като една по-атрактивна туристическа дестинация по долното течение на р. Дунав.

Фокусът на фестивала е върху визуалните и изпълнителски изкуства, като се предвижда в рамките на три дни художници да рисуват природни и културни забележителности, характерни за трансграничния регион, а през всеки един от дните на фестивала посетителите ще могат да се насладят на различни тематични концерти като фолклор, класическа музика и DJ партита. Също така ежедневно фирми от България и Румъния ще имат възможността да излагат своите продукти и услуги в специално обособени за целта изложбени шатри.

Предвижда се в следващите минимум пет години фестивалът да се провежда два пъти годишно на различни места от българската територия на трансграничния регион.

При необходимост от допълнителна информация може да се свържете с партньора от българска страна, а именно Институт за териториални иновации и сътрудничество – Видин на ел. поща: itic.vidin@gmail.com или да посетите официалната уеб страница на проекта:  https://artour-robg.eu/bg.  

За участие във фестивала трябва да бъде попълнен формуляр, който да бъде изпратен на посочения по-горе e-mail адрес до 23-ти август или до 6-ти септември съответно при интерес за включване в събитията във Видин или Враца.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design