Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Мартен и Кособа се побратимиха

събота 17 март 2012

Споразумение за побратимяване подписаха вчера град Мартен и гюргевската община Кособа. Българската делегация беше водена от зам.обл. управител Веско Маринов. В нея баха включени кметът на гр.Мартен Димо Тонев, експерти от кметството, директорът на детската градина в града Маргарита Стефанова, секретарят на читалището Мариана Ганчева, представители на пенсионерския клуб и др.

Гостите бяха посрещнати с хляб и сол. Споразумението беше подписано от кмета на гр. Мартен Димо Тонев и от кмета на Община Кособа Габриел Ликсандру. След парафирането на документа и двамата изразиха готовност за съвместна работа по трансгранични проекти и за сътрудничество в областта на културата и спорта. На церемонията на подписването на документа беше и зам.- председателят на Окръжен съветГюргево Тудорел Цоне. Пред присъстващите, той изрази надежда, че споразумението ще постави началото на нов път, който двете страни ще извървят ползотворно. На свой ред, зам.обл.управител Веско Маринов заяви готовност да подкрепя развитието на отношенията между Мартен и Кособа и в качеството си на жител на русенското кметство.

Официалната церемония по подписването на споразумението приключи с кратка музикална програма. В нея баха включени изпълнения на традиционни местни инструменти цитра и най, сред коието най-впчатляващо беше изпълнението  на мелодията от песента „Хубава си, моя горо”.

Визитата на българската делегация в Кособа продължи с посещение на местните църква, детска градина и училище и на предприятие за производство на картонени опаковки. По време на посещението във фирмата, зам.обл.уравител Веско Маринов пое ангажимент да съдейства на нейния управител да установи контакт с русенски производител на картон.

Посещението на българската делегация в Кособа приключи с обяд, в рамките на който беше коментирана възможостта за побратимяване между Община Иваново и гюргевската Сабарена.

Общо 12 населени места и институции от Област Русе и Окръг Гюргево са сключили споразумения за побратимяване до момента със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус”. 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design