Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

КУЛТУРА, ТУРИЗЪМ И ОБРАЗОВАНИЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ВОДЕЩИ В ДВУСТРАННИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МОНГОЛИЯ

понеделник 31 август 2020

Изложба, разкриваща природните забележителности и историята на Монголия, както и посещение на губернатора на провинция Баянхонгор в Русе са само част от целите на хонор. проф. д-р Камен Милков, който припомняме, че от създаването на почетното консулство на Монголия в крайдунавския град през октомври 2018-та година е ръководител на мисията.

Експозицията би трябвало да се реализира до края на настоящата година или най-късно в началото на следващата, като на нея има идея да бъдат представени дори и традиционни музикални инструменти, така че всеки да може да се докосне отблизо до културата на монголския народ.

Това стана ясно от проведен по-рано през деня разговор между областния управител Галин Григоров и д-р Милков. Поводът е удължаването на екзекватурата на дипломата с още две години, т.е. до 2022-ра година, поради неговата активна дейност.

Разбира се не по-малко внимание в следващите години ще бъде отделено и на сътрудничеството в сферата на образованието, като фокусът ще бъде поставен върху обучението в областта на селскостопанската техника, а също и двустранния обмен на медицински специалисти. Установени са отлични взаимоотношения между лечебни заведения „Медика“ и Университета по традиционна монголска медицина, като и понастоящем е в течение програма за обмен на лекари и физиотерапевти.

Двамата обсъдиха и провеждането на съвместна информационна кампания, целяща да популяризира възможностите за туризъм в двете страни.

Припомняме, че през тази година беше отбелязана 70-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави, а през 2018-та, когато беше създадено и почетното консулство, беше подписан меморандум за сътрудничество между област Русе и провинция Баянхонгор, чиято основна цел е да подпомогне увеличаването на обема търговия, както и и да насърчи обмяната на опит в някои основни сфери на селското стопанство и зеленчуко производството.

В началото на тази година в експлоатация беше въведена и първата по рода си инсталация за пастьоризиран яйчен меланж в монголската столица Улан Батор. Инвестицията се осъществи благодарение на техническите решения на русенска фирма и активното съдействие на д-р Милков.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design