Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

КРАЙНИЯТ СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В „МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ Е ДО ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК

вторник 23 ноември 2021

За шеста поредна година екипът на дирекция „Младежки политики“ към Министерството на младежта и спорта организира инициативата под наслов „МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“. Тя е насочена към изявени млади доброволци, както и към организации от цялата страна. Ръководството на Областна администрация – Русе подкрепя начинанието, а също и всички сродни инициативи.

Събитието е посветено на 5-ти декември – Международен ден на доброволеца.Конкурсът ще се проведе в три категории:

  • „Доброволческа организация“ – Неправителственият сектор постоянно работи с доброволчески инициативи. В тази категория се отличават организациите с най-много, интересни, полезни и различни доброволчески дейности през 2021 г.
  • „Доброволческа мисия“ – Мисията на доброволчеството е възможна и всяка една доброволческа кауза е вид мисия сама по себе си. В тази категория се отличават дейностите, които младежите доброволци извършват, за да преобразят света около нас.
  • „Доброволец“ – Сърцето и душата на една доброволческа дейност е самият доброволец, който отделя време, знания и усилия за да помогне в различни каузи. Тук се отличават най-атрактивните и дейни младежи доброволци за 2021 г.

За да номинирате доброволец, мисия или организация, трябва да попълните формулярите за номинации, които може да откриете на следния уеб адрес: https://nism.bg/bg/articles/view/2616.startira-procedurata-po-nominacii-za-iniciativata-na-ministerstvo-na-mladejta-i-sporta-misiyata-dobrovolec-ne-vazmojna-2021-g.html.

Изпращайте попълнените формуляри, заедно със снимки и/или кратко видео, на електронен адрес: youth.policy@mpes.government.bg до 25.11.2021 година.

След приключване на крайния срок, Министерство на младежта и спорта ще направи селекция на участниците, като номинациите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Националната информационна система за младежта. Гласуването ще се осъществи чрез онлайн анкета, която ще стартира на 26.11.2021 г. и ще продължи до 01.12.2021 г.

Целта на инициативата е популяризиране на добрите практики на изявени млади хора и организации в сферата на доброволчеството, които чрез своя пример да „заразят“ и други младежи с духа на алтруистичните дейности и работа.

От Министерството на младежта и спорта изказват специални благодарности за съвместна работа на екипа на Областната управа в крайдунавския град.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design