Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

КОНСУЛЪТ НА РУСИЯ В РУСЕ ДАДЕ ПРИЕМ ПО СЛУЧАЙ 9-ТИ МАЙ

сряда 08 май 2019

Областният управител Галин Григоров заедно със своя заместник Валентин Колев бяха сред гостите на традиционния прием, посветен на 74-та годишнина от победата във Великата Отечествена война.

Във връчения поздравителен адрес от областния управител на генералния консул Андрей Громов се казва:

„…На днешната дата ние отдаваме почит и се прекланяме към героите – мъже, жени, деца, обрекли се на спасението на своята страна и победата над най-страшната заплаха, надвиснала над Европа и света през XXти век!...

Безброй са раните в душата на руския народ и вярвам, че наред с великото чувство на възторг от победата в сърцето на всеки руснак проплаква и болката от загубата на скъпи хора!...“

На събитието присъстваха още заместник-кметът на Община Русе по комунални дейности Наталия Кръстева, народният представител Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, кметове на общини и населени места, представители на организации, общественици и др.

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета Пламен Стоилов.

Инициативата, която се проведе тази вечер в хотел „Дунав плаза“, беше организирана от Генералното консулство на Русия в Русе.

Утре от 11.00 ч. всеки желаещ ще може да поднесе цветя пред паметника „Алюша“ по случай годишнината.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design