Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ТОЗИ ПЕТЪК

вторник 14 септември 2021

Областният управител на Русе Борислав Българинов насочи консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент на Република България.

Те ще се състоят в петък (17-и септември) от 09.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе и ще бъдат водени от областния управител Борислав Българинов и главния секретар Симеон Иванов.

Поканени за участие са всички парламентарно представени партии и коалиции, като в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Представителите на съответните политически партии и коалиции следва преди провеждането на консултациите да депозират в деловодството на Областна администрация – Русе необходимите документи съгласно чл. 60, ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс. Предложените от за членове на РИК – Русе лица трябва да отговарят на изискванията на Изборния кодекс.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки. 

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 24.09.2021 г. включително.

Пълният текст на обявлението за консултации може да прочетете на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/na-17-septemvri-shte-se-provedat-konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design